Persoane interesate :

sâmbătă, 25 februarie 2012

Mama (1976 )



Mamа / Capra cu trei iezi 1976
Gen: Fantastic, Muzical
Regie: Elisabeta Bostan
Distributie: Ludmila Gurcenko, Mihail Boiarski, Violeta Andrei
Producator: Romania-URSS-Franta, 1976: Casa de Filme 3
Durata: 84 minute

In filmul muzical Mama, adaptare dupa Ion Creanga, un film romanesc regizat de Elisabeta Bostan, lupul si banda sa rapesc iezii caprei, pretinzandu-i o rascumparare substantiala. Prin filmul acesta se descopera o parte din lumea noastra: fantezia, umorul, energia si optimismul romanilor.

"Mama este o Capra cu trei iezi cu miza dublata, triplata, chiar. Mama este conceput ca o dezlantuire de fantezie, ca un spectacol ametitor, si asa promite sa fie inca din generic. Este intr-adevar un spectacol fastuos, de o vitalitate usor ametitoare, dar calculat cu bagare de seama din scenariu, din regie, din imagine, cat si cum sa fie fastuos, cat si cum sa fie fermecator”, a scris Eva Sarbu in Cinema (1977).

Singurul film romanesc realizat in trei versiuni (romana, rusa, engleza) si partial in franceza.

Niciun comentariu:

Filme romanesti

Filme româneşti pentru tine

Echipa "Filme româneşti pentru tine" vă pune la dispoziţie cea mai bogată colecţie de filme româneşti din tot internetul, (peste 200 de filme !!!)
Pagina noastră este absolut legală şi conţine doar linkuri către site-uri de pe internet: video.google.com, video.yahoo.com, youtube.com, dailymotion.com, şi altele...). Noi nu găzduim sau uplodam nici un fişier video, media şi nu suntem responsabili pentru acurateţe, copyright, legalitate, decenţă sau alt aspect ce ar putea conţine pagina noastră. Daca aveti orice problemă legală va rugăm contactaţi site-urile care hostează aceste fişiere.
Dedicăm această pagină pentru toţi românii şi vorbitorii de limbă română. Noi vă dorim vizionare plăcută!

free counters